Po lanskem prisilnem premoru zaradi epidemije koronavirusa so se terenski avtomobili in ljubitelji atraktivnih voženj vrnili v znano okolje gramoznice Graben, kjer je v soboto in nedeljo potekala prireditev Slovenija OffRoad 2022. Kljub temu, da je letošnja pozna pomlad že nekajkrat postregla s poletnimi temperaturami, se je vreme prav ta konec tedna odločilo, za darilo z neba v obliki dežja. Ta je seveda povzročil nekaj preglavic organizatorjem in obiskovalcem, ki se jih je kljub vlagi in mrazu zbralo okoli 2.200.

Dobrih 500 metrov dolga proga z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki jo je s pomočjo kolegov zakoličil Aleksander Centrih iz Offroad kluba White Tiger, jo je zagodla tudi nekaterim tekmovalcem, ki so se s svojimi terenci zakopali v razmočeno podlago ali pa njihovi avtomobili niso zdržali neusmiljenega priganjanja v težavnih razmerah. Gledalci so seveda uživali v panoramskem pogledu na dogajanje in mimogrede ob umazani in mokri obutvi prejeli še kakšen košček blata na obleko.

V treh krožnih vožnjah z atraktivnim skupinskim štartom je v turistični kategoriji največ krogov prevozil Boris Kos z Jeepom Grand Cherokeejem, v kategoriji bencinskih terencev do 2000 kubičnih centimetrov se je najbolje boril Matej Podgornik s Suzukijem Vitaro, v kategoriji terencev z bencinskimi motorji je največ spretnosti pokazal Avstrijec David Schaffer z Jeepom Cherokeejem, med dizelskimi pa je vse ostale pustil za seboj Janez Pešl z Jeepom Grand Cherokeejem.

Organizatorji in gledalci so bili nekoliko razočarani le nad skromno udeležbo v težavnostni (hard) kategoriji, za katero se je prijavil samo Miloš Racić s sovoznikom Ivanom Sakovićem iz Srbije. A tudi ta posadka je imela smolo, saj je njunemu Pinc Goverju že v soboto odpovedala turbina, zato se je v nedeljo komaj privlekel do cilja. Kljub odsotnosti tekmecev sta si Srba več kot zaslužila pokal za prvo mesto.

Iztok Boltez, vodja organizacije: »Zadovoljni smo, da se je kljub slabemu vremenu zbralo toliko gledalcev in da so videli atraktivne vožnje, smo pa nekoliko razočarani, da ni bilo tekmovalcev za težavnostno kategorijo. V času epidemije so nekateri te avtomobile prodali in zdaj šele pripravljajo nove, treba pa bo tudi več povezovanja v širši regiji. Slovenija OffRoad se vsekakor vrača tudi prihodnje leto.

Rezultati tekmovanja so dostopni na TEJ POVEZAVI.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here