Novi koronavirus je odnesel tudi začetek domače sezone v rallyju. Rally Vipavska dolina bi moral biti na sporedu 24. in 25. aprila, a najverjetneje bo za izvedbo prireditve tedaj prezgodaj, zato je organizator rally prestavil.

Iz tabora organizatorja so sporočili, da bodo sledili trendu ostalih organizatorjev in prireditev v načrtovanem terminu odpovedali. Nadomestni termin za jubilejni rally Vipavska dolina je zdaj 21.-22. avgust.

Če bi se situacija z virusom kmalu umirila, bi se lahko domača sezona tako začela z velenjskim rallyjem 22. in 23. maja, a napovedi so danes seveda sila nehvaležne. Ob vipavskem rallyju sta odpovedani tudi uvodni preizkušnji krožnega in gorskega prvenstva Slovenije, ki bi morali potekati na Hungaroringu, oziroma v Rechbergu.

Mimogrede, s prestavitvijo vipavskega rallyja se je sezona domačih avtošportnih prireditev v koncu avgusta in začetku septembra izjemno zgostila. V roku enega meseca bo namreč na sporedu kar sedem prireditev s koledarja slovenskih državnih prvenstev, za nameček pa se govori tudi, da bo na jesen prestavljena še gorska dirka v Rechbergu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here