Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta si letos zagotovila svoj četrti zaporedni naslov slovenskih državnih prvakov, bosta sezono 2020 sklenila na italijanskem rallyju Ciocchetto. 

Toskanski Rally il Ciocchetto je ob koncu sezone 2020 prišel kot naročen za nabiranje dirkaških kilometrov, ki jih je letos tako zelo primanjkovalo. Turk in Kacinova ga bosta izkoristila tudi za nadaljnje preizkušanje novosti in izboljšav na dirkalniku, a nastop bo vsekakor zanimiv tudi s tekmovalnega vidika.

“Nastop v Italiji že nestrpno pričakujem, ker resnično ne pomnim, v kateri sezoni sem nazadnje naredil tako malo dirkaških kilometrov. Rally bo zelo koristen z vidika preizkušanja novosti na dirkalniku in iskanja čim boljšega rezultata v močni italijanski konkurenci,” je pred rallyjem dejal Rok Turk.

Dirkaški del bo zajemal kar trinajst hitrostnih preizkušenj, a te bodo zelo kratke, tako da gre pravzaprav za sprinterski rally.

Hitrostne preizkušnje so ozke in izredno zapletene – nekako kot bi dirkali po ozkih idrijskih ulicah. Zaradi kratke dolžine rallyja bo treba prav vsako od starta do cilja odpeljati povsem na polno, če želiš dober rezultat,” je zaključil Turk, ki letos na domačem, idrijskem rallyju ni nastopil, saj je bil slednji zaradi protikoronskih ukrepov odpovedan.

Konkurenco bo tokrat tvorilo devetdeset posadk, od tega devetnajst v dirkalnikih razreda R5. Startno številko ena bo imel sloviti Paolo Andreucci, enajstkratni italijanski državni prvak in obenem tudi domačin na tokratnem rallyju. Turk in Kacinova bosta nastopila s startno številko sedem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here