Sezona 2019 se za ekipo Unikatoy racinga nadaljuje v Velenju. Gre za drugo preizkušnjo letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva. Posadke v petek in soboto čaka 12 hitrostnih preizkušenj.

Grega Premrl, ki je sezono začel v Vipavski dolini, je letos osredotočen predvsem na privajanje na nov dirkalnik, Toyoto GT86 razreda R3: “Reli v Vipavski dolini lahko z vidika pridobivanja izkušenj označim kot pozitivnega. Da bi prikazal vožnje na ravni predlanske sezone, ko smo z ekipo slavili naslov prvaka, mi manjka še precej, a gremo korak za korakom. V Velenju si tako želim predvsem nadgraditi predstavo iz Vipavske doline. Zelo vesel bi bil suhih pogojev, saj so bili domala vsi moji dozdajšnji reliji s Toyoto odpeljani v dežju. Privajanje na tekmovanje z dirkalnikom s pogonom na zadnji kolesi je na ta način precej težje. Kakor koli že bo, bomo z ekipo dali vse od sebe, da razveselimo gledalce ob progi.”

Na sovozniški sedež se po nastopu v prvenstvu MERC, ki mu je onemogočil udeležbo v Vipavski dolini, vrača izkušeni Vili Ošlaj. Posadka v Toyoti GT86 R3 bo tokrat nastopila s startno številko 18.

Dogajanje v Velenju se pričenja v petek zgodaj popoldne, prvi dan pa bo za gledalce zanesljivo najbolj atraktiven “superspecial” Jezero, ki se na spored vrača po sezoni premora.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here