Le še nekaj trenutkov nas loči od drugega letošnjega relija za državno prvenstvo, ki se bo danes in jutri odvijal na zavitih cestah v okolici Velenja. Po zaradi kovida skrajšanem reliju v minulih letih se letos dirka ponovno vrača v celotni dolžini z 12-timi hitrostnimi preizkušnjami v dvodnevnem formatu. To je še posebno pomembno zato, ker je bil prvi letošnji reli državnega prvenstva v Vipavski dolini zaradi skrajnih vremenskih razmer skrajšan in se bodo prava razmerja moči v letošnji sezoni pokazala šele danes.

Jan Medved po tem, kar je pokazal na uvodnem letošnjem reliju za državno prvenstvo, velja za favorita v svoji diviziji. S sovoznikom Izidorjem Šavljem sta v prvem delu relija Vipavska dolina namreč prepričljivo vodila v drugi diviziji, na posameznih hitrostnih preizkušnjah pa sta se z le dvokolesno gnanim dirkalnikom uvrščala med deseterico v absolutni konkurenci in dosegala tretji čas med Slovenci. Reli Vipavska dolina sta sicer končala z zdrsom na predzadnji hitrostni preizkušnji, tukaj na reliju v Velenju pa sta odločena, da tudi s končnim rezultatom potrdita svojo hitrost.

»S sovoznikom sva odlično razpoložena in tudi avto je dobro pripravljen, tako da komaj čakava na začetek dirke. Pravkar odhajava na »shakedown«, popoldan pa bo z dvema hitrostnima preizkušnjama šlo že zares. Vsi dirkači upamo, da reli ne bo ponovno vremenska loterija saj je napoved precej mešana z možnostmi dežja. Kar pa bo po drugi strani še popestrilo že tako atraktivno traso letošnje dirke,« je pred začetkom relija povedal Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here