Dolga medosna razdalja, oblika s kratkimi previsi, močnimi rameni, velikimi kolesi in spojlerjem so lastnosti, ki opisujejo Mercedesovo najnovejšo študijo Mercedes Vision AMG. Koncept je zgrajen na platformi AMG.EA in ponuja vpogled v električno prihodnost športnega oddelka prve avtomobilske znamke na svetu.

Konceptna športna zvezda se predstavlja kot visokozmogljiv štirivratni kupe, ki nase opozarja tudi s svojo gladko in aerodinamično obliko. Oblikovno se novinec približa konceptu Vision EQXX, ki so ga pri Mercedesu predstavili v začetku leta in pri katerem so inženirji dosegli vrhunske dosežke na področju aerodinamike. Sprednji del krasijo zaprta maska ter unikatni trikraki žarometi, ki spominjajo na logotip znamke. Na zadnjem delu izstopata dva seta treh luči, ki spominjajo na izpušne cevi. Po celem avtomobilu vidimo drobtinice, ki se navezujejo na sodelovanje z ekipo Formule 1 Mercedes-AMG Petronas: barva karoserije, okrasne zvezde na boku, izpostavljeni dodatki iz karbonskih vlaken ter 22-palčna aerodinamična platišča.

Po besedah Philippa Schiemerja, izvršnega direktorja oddelka Mercedes-AMG, gledamo konceptni model, ki črta električno pot Mercedesovega športnega oddelka. Ta naj bi se zares podal v električne vode leta 2025.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here