Danes se v Vipavski dolini začenja prvi reli letošnje sezone državnega prvenstva. Večerni superspecial po ulicah Ajdovščine bo le uvod v jutrišnjih 90 dirkaških kilometrov na že legendarnih hitrostnih preizkušnjah Predmeja, Žablje, Planina in Višnje.

Konkurenca bo glede na startno listo letos izredno močna in reli kot kaže zelo atraktiven -tudi po zaslugi nočnega »brzinca« na Velikih Žabljah ter neugodne vremenske napovedi.

Jan Medved s sovoznikom Izidorjem Šavljem kot domačin pričakuje veliko od tega relija in se zaveda, da bo potrebno dati vse od sebe – od prvega do zadnjega metra dirke. Jan je lani za las izgubil stopničke v skupnem seštevku državnega prvenstva v drugi diviziji, zato pravi, da so cilji letos jasni – končati čim bolj na vrhu svojega razreda – na stopničkah tako na posameznih relijih kot v skupnem seštevku.

»Vremenska napoved tokrat ni najbolj vzpodbudna, a glede na napovedan dež je jasno, da bo dirka še bolj pestra in atraktivna. Želim si, da bi bile razmere enake, da ne bi bilo rulete pri izbiri dežnih ali gladkih gum. Sem pa prepričan, da dež ne bo pregnal navijačev, ki se na tem reliju vedno zberejo v velikem številu, saj bodo na tako še bolj drsečih cestah Vipavske doline zares prišli na svoj račun,« je povedal Jan na včerajšnjem popisu trase relija.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here