V Ajdovščini se je pred množico gledalcev odvila uvodna hitrostna preizkušnja letošnje domače sezone v rallyju.

Superspecial Rallyja Vipavska dolina, ki je potekal v deževnih pogojih, je dobila posadka Nikolaj Grjazin-Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia R5) pred posadko Rok Turk-Blanka Kacin (Hyundai i20 Rally2) in posadko Erik Cais-Petr Tešinsky (Ford Fiesta Rally2).

Turk in Kacinova sta bila tako najhirejša v konkurenci slovenskega državnega prvenstva, sledita pa jima posadki Grossi-Berlot in Zrinski-Vidmar.

Številne posadke so imele težave na spolzkem asfaltu ajdovskih ulic. Veliko je bilo vrtenj, večje težave pa je imela posadka Premrl-Ošlaj (Peugeot 208 Rally4), ki je ob trku odtrgala kolo dirkalnika, a vseeno zaključila hitrostno preizkušnjo.

V diviziji 1 sta prvo hitrostno preizkušnjo dobila Aljaž Bratož in Rok Gomizelj (Renault Clio), v diviziji 2 Mark Škulj in Uroš Ocvirk (Ford Fiesta Rally4), v diviziji 3 pa Janko Čebron in Andrej Kavčič (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Jutri se Rally Vipavska dolina nadaljuje in zaključuje z devetimi hitrostnimi preizkušnjami na štirih različnih trasah (HP Predmeja, HP Planina, HP Žablje in HP Višnje. Prva posadka bo s HP 1 pričela ob 8.48, zmagovalec pa bo znan šele okoli 22. ure.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here