Reli Velenje se danes nadaljuje s polno hitrostjo. Na včerajšnjih dveh uvodnih hitrostnih preizkušnjah je bil najhitrejši Rok Turk, danes pa dirkače čaka še deset »brzincev«, ki jih bodo odpeljali v vremensko izjemno zanimivih razmerah, na precej drsečem razmočenem asfaltu.

Jan Medved je reli včeraj začel vzpodbudno in prvo hitrostno preizkušnjo končal na drugem mestu v drugi diviziji – le dve sekundi za Premrlom (in kot sedmi med Slovenci v absolutni razvrstitvi). A na dobri poti, da potrdi izjemno hitre čase uvodnega dela prvega letošnjega relija Vipavska dolina, ga je v Velenju ustavila okvara motorja. Čeprav zaradi počene glave motorja ni mogel končati druge hitrostne preizkušnje so mehaniki preko noči popravili pogonski sklop in danes Jan s sovoznikom Izidorjem Šavljem nadaljuje na preostalih »brzincih« drugega letošnjega relija za državno prvenstvo.

»Smola, ki se me letos drži je neverjetna, a žalost ob odstopu ne daje rezultata, zato sem se odločil, da se skupaj z ekipo borim do konca. Kljub včerajšnji okvari avtomobila tako po celonočnem servisu danes nadaljujem z dirko – odločen, da poberem vsaj nekaj preostalih točk, ki bodo lahko še kako pomembne v prvenstvu, in da upravičim trud mehanikov ter navijačev,« je pred današnjim nadaljevanjem dirke povedal Jan Medved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here