Konec tedna bo ponovno na sporedu Rally Nova Gorica, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot najodmevnejši na slovenskih tleh.

S 151 dirkaškimi kilometri na 13 hitrostnih preizkušnjah se bo letos spoprijelo 107 posadk. Med njimi bodo nekatera mednarodno znana imena v vrhunskih reli dirkalnikih, pa tudi številne atraktivne posadke nižjih divizij.

S konkurenco divizije 1 slovenskega državnega prvenstva in Yugo pokala se bosta spoprijela tudi Jan Mrevlje in Tina Simčič.

“Novogoriški reli bo zame četrti za dirkaškim volanom. Cilj naše ekipe je predvsem uspešen prihod na ciljno rampo, bomo pa sproti glede na čase videli, ali se lahko v Yugo pokalu borimo za zmago. Pred pričetkom relija sva s Tino opravila še test, ki je k sreči potekal brez težav. Držimo pesti, da bo tako tudi v petek in soboto,” je dejal Jan Mrevlje, ki mu reli v Novi Gorici predstavlja domačo dirko.

Mrevlje in Simčičeva bosta nastopila s štartno številko 93. Reli se prične v petek dopoldne s “shakedownom”, nato pa isti dan popoldne že sledi pet hitrostnih preizkušenj. Med njimi bo še posebej atraktiven večerni “superspecial” po ulicah Nove Gorice, kjer je pričakovati največ gledalcev. Glavnina hitrostnih preizkušenj bo na sporedu v soboto, ko se bo rally proti večeru tudi dokončno odločil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here