Volkswagen želi poskrbeti, da bo električna mobilnost postala dostopna vsem tudi z novim električnim Upom. Cena osnovne izvedbe je v primerjavi s predhodnikom nižja in na nemškem trgu znaša 21.975 EUR. Cena za slovenski trg za zdaj še ni znana.

Stroški nakupa so torej manjši, doseg pa odslej večji: z novim baterijskim sistemom zdaj znaša do 260 km.

Nove baterijske celice z bvečjo energijsko gostoto bodo odslej omogočale večji doseg. Povedano v številkah: kapaciteta baterij se je povečala z 18,7 na 32,3 kWh. Funkcionalni doseg je tako večji in znaša do 260 km. Predvidena poraba znaša 12,7 kWh/100 km.

Časi polnjenja baterij: pri polnjenju z enosmernim tokom (DC) z močjo 40 kW je baterijo do 80 odstotkov mogoče napolniti v 60 minutah. Serijska aplikacija “maps + more” pri tem omogoča, da uporabnik zažene, prekine in časovno nastavi polnjenje prek pametnega telefona. Enako velja za klimatiziranje mirujočega vozila, ki je pri e-up! prav tako serijsko.

Kupcem električnih vozil so dandanes marsikje na voljo subvencije. V Nemčiji bodo kupci modela e-up! poleg državne subvencije v višini 2.000 EUR prejeli še ekosubvencijo s strani Volkswagna, ki bo znašala 2.380 EUR. V Sloveniji subvencija za električna vozila trenutno znaša do 7.500 EUR. Z nizko ceno in subvencijami bo ta električni avtomobil nedvomno zanimiv tudi z ekonomskega vidika. Volkswagen poleg tega za baterije zagotavlja jamstvo za dobo 8 let oz. prevoženih 160.000 kilometrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here