Pred nami je nov slovenski reli – Rally Dolina zelenega zlata v okolici Žalca, ki prinaša štiri različne hitrostne preizkušnje in atraktivni superspecial v centru mesta. Začinila ga bodo, kot vse kaže, velika vročina in predvidoma popeskani ovinki, zato je moč pričakovati zahtevne razmere za dirkanje, še posebej, ker je za dirkači dolg poletni premor.

Že nocoj bodo v centru Žalca zahrumeli dirkalniki kot uvod v jutrišnjih osem hitrostnih preizkušenj. Aktualna prvaka v razredu dvokolesno gnanih dirkalnikov Jan Medved in Izidor Šavelj po težavnem uvodu v sezono in drugem mestu v drugi diviziji na minulem reliju v Železnikih prihajata na dirko v Žalec dobro razpoložena.

“Nov reli in nove hitrostne preizkušnje so vedno dobrodošel izziv. Želel bi si sicer, da bi po skoraj dvomesečnem poletnem premoru lahko več testiral z dirkalnikom, a mislim, da se bom na novih trasah kljub premoru hitro ujel z avtomobilom. Zavedam se, da bo reli izjemno zahteven saj nas čaka zelo vroče vreme in bo v avtomobilih brez klimatske naprave v dirkaških kombinezonih prav peklensko,” je med popisom trase relija povedal Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here