Večerni superspecial po ulicah Žalca je otvoril novo poglavje slovenskega relija, ki prinaša več dirkanja tudi v vzhodni del Slovenije (ob bok reliju Velenje). Štiri atraktivne in popeskane hitrostne preizkušnje, ki se bodo danes v Savinjski dolini odpeljale po dvakrat, bodo že takoj močno ogrele dirkače, ki so se v prvenstvo vrnili po skoraj dvomesečnem premoru.

Aktualna prvaka v razredu dvokolesno gnanih dirkalnikov Jan Medved in Izidor Šavelj sta sinoči na kratki ulični preizkušnji začela z drugim časom v svojem razredu in kot osma v absolutni konkurenci, danes pa se bosta podala v lov za svojim največjim tekemcem v državnem prvenstvu divizije 2.

“Na kratkem superspecialu nisem želel tvegati, saj nas čaka še več kot osemdeset kilometrov zahtevnih hitrostnih preizkušenj. Po dolgem premoru sem moral najti tudi ritem z dirkalnikom, tako da bom lahko danes stopnjeval tempo. Vsekakor pa bodo razmere glede na vremensko napoved peklenske, saj očitno ne bo vroče le zaradi vozniškega adrenalina,” je pred štartom današnjega odločilnega dirkaškega dne na reliju Dolina zelenega zlata povedal Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here