Pred posadkami je letošnji najtežji in najdaljši reli za državno prvenstvo – z dolgo in raznoliko traso v okolici Nove Gorice, ki jo bo očitno začinilo še vreme. Prijavljenih je blizu sto posadk iz sedemnajstih držav. Eden vrhuncev bo gotovo boj za prvaka v absolutni kategoriji med Turkom in Grossijem, vroče pa bo tudi med dvokolesno gnanimi dirkalniki, kjer je v konkurenci druge divizije kar 27 posadk.

Aktualna prvaka tega razreda Jan Medved in Izidor Šavelj bosta tako tri dirke pred koncem sezone lovila zaostanek za vodilnima v prvenstvu Markom Škuljem in Pio Šumer. Zaradi višjega koeficienta (1,5-kratnik števila točk) bo uvrstitev na tem reliju še kako pomembna. Trasa je Medvedu sicer všeč, kar je pokazal tudi z zmago v drugi diviziji na lanskem reliju Nova Gorica.

“Reli bo naporen. Začnemo že v petek zvečer in končamo v nedeljo popoldan, zato bo težko in zelo pestro. Trasa je raznolika, dinamična in hitra, vsekakor pa atraktivna. Kot kaže bo vse skupaj nepredvidljivo zaradi napovedanih ploh, a zagotovo bova s sovoznikom dala vse od sebe in upam, da nama uspe pokazati kako hitra znava biti,” je med popisom trase dirke povedal Medved.

Danes so sicer dirkači zaključili s popisom, jutri pa jih po popoldanskem shakedownu že čaka prva preizkušnja na večernem superspecialu v centru Nove Gorice.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here