Le še dva tedna nas ločita od prvega letošnjega relija za državno prvenstvo v Vipavski dolini. Dirkači zato že testirajo, Jan Medved pa se je s sovoznikom Izidorjem Šavljem odločil, da se bo za ogrevanje ta konec tedna udeležil uvodne dirke hrvaškega prvenstva. »Reli štirih rek« se namreč ponaša z atraktivno traso, ki vodi tudi po hitrostnih preizkušnjah tamkajšnjega relija za svetovno prvenstvo.

Medved, ki je lansko leto domače prvenstvo končal kot četrti v drugi diviziji in na reliju Nova Gorica dosegel tretje mesto v generalni razvrstitvi, ne skriva ambicij v letošnji sezoni. Ostaja v Fiesti Rally4 in poleg programa celotnega državnega prvenstva upa na še kakšno odpeljano dirko v tujini.

“Konkurenca v drugi diviziji bo letos močna, kljub nekaj menjavam in prestopom med razredi. Me pa letos zanima le napad na vrh, od prvega metra prve dirke. Zato sem se namesto za predsezonska testiranja odločil, da pred slovenskim prvenstvom odpeljem celotni reli na Hrvaškem. Na dirkalniku je nekaj posodobitev pri elektroniki in dovoljeni so plavajoči diski, kar bo rešilo težavo s pregrevanjem in pokanjem le-teh, tako da bo možno dirkati še bolj na polno,” je povedal Medved na poti na prvo letošnjo dirko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here