v Karlovcu se je zaključil uvodni reli letošnjega hrvaškega prvenstva »Quattro river rally«, ki sta ga kot ogrevanje pred domačo sezono izkoristila tudi Jan Medved in Izidor Šavelj.

Dirka, ki pelje deloma tudi po trasi relija za svetovno prvenstvo se je izkazala za zahtevno in zato idealno za krstno preizkušnjo v novi sezoni. Medved ima letos v državnem prvenstvu visoke cilje, zato se je tudi odločil, da bo namesto predsezonskega testiranja raje odpeljal celotno dirko. To se mu je tudi obrestovalo, saj sta s Šavljem osvojila drugo mesto v svojem razredu.

»Reli je bil izjemno težak, močno popeskan in popestren s številnimi prevoji. Zato sem še toliko bolj vesel, da sem se po zimskem premoru že na prvih hitrostnih preizkušnjah v dirkalniku počutil odlično. To potrjuje tudi rezultat – drugo mesto v drugi diviziji in prva 
deseterica v generalni razvrstitvi. A še bolj sem vesel tega, da sem ujel dober ritem, kar je odličen obet pred bližajočim se domačim relijem Vipavska dolina. Ker reli štirih rek ne šteje za točke v našem prvenstvu, sem se lahko tudi poigral z nastavitvami in pnevmatikami, tako da sem s tem dirkaškim koncem tedna vsekakor zelo zadovoljen,« je v cilju v Karlovcu povedal Jan Medved.

Domača sezona se prične že konec prihodnjega tedna v Vipavski dolini.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here