8. Mahle Nova Gorica je upravičil visoka pričakovanja in ponudil pravi dirkaški spektakel. 151 dirkaških kilometrov razdeljenih v 13 hitrostnih preizkušenj je za posadke predstavljalo odlično priložnost za preizkus svojih sposobnosti ter primerjavo z močno konkurenco.

Nadvse zanimivo je bilo tudi v konkurenci državnega prvenstva divizije 1 in pokalnega tekmovanja Yugov. Tu sta se predstavila tudi Jan Mrevlje in Tina Simčič, ki po koncu domačega relija nista skrivala zadovoljstva.

“Seveda smo v naši ekipi na uvrstitev med prve tri potihem upali, nikakor pa je nismo pričakovali. S Tino sva vedela, da bo novogoriški reli dolg in zahteven, zato sva na petkovem delu začela nekoliko previdneje. V soboto sva močneje napadla in dosegla nekaj lepih časov. Posebej me veseli zmaga na drugi ponovitvi hitrostne preizkušnje Morsko. Ta je odlična popotnica za preostanek sezone, saj bomo nastopili še na enem reliju,” je po prihodu na ciljno rampo razlagal Mrevlje.

Končni izplen posadke Mrevlje-Simčič na reliju Nova Gorica 2019 je torej tretje mesto v Yugo pokalu, spodbudna uvrstitev na rob prve polovice nastopajočih v zelo številčno zasedeni diviziji 1 (11. mesto), za nameček pa je Tina Simčič dosegla še drugo mesto med sovozniki do 21 let. Ekipa Mrevlje Racing bo sezono sklenila na enem izmed preostalih dveh relijev za slovensko državno prvenstvo, ki še sledita. V prihodnjih dneh se bodo odločili med relijema Poreč in Idrija.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here