Avstrijsko mesto Weiz je bilo v minulih dneh prizorišče nove preizkušnje v FIA evropskem rally pokalu, kjer je nastopila tudi ekipa Hyundai Slovenija.

Po uspešno odpeljanem “shakedownu” in četrtkovem ceremonialnem štartu v centru mesta, sta se Rok Turk in Blanka Kacin v petek podala na 160 kilometrov hitrostnih preizkušenj dolg rally po štajerski avstrijski zvezni deželi.

Z dirkalnikom Hyundai i20 R5, za katerega skrbi ekipa Friulmotor, sta odlično začela. “Zadovoljna sva bila s svojo predstavo na začetku, imela sva pravo hitrost, kar so pokazali tudi časi.” je bil po prvem krogu hitrostnih preizkušenj dobro razpoložen Rok. V spremenljivem vremenu sta z Blanko nadaljevala v svojem tempu in po štirih hitrostnih preizkušnjah imela v vodstvu razvrstitve FIA evropskega rally pokala več kot pol minute prednosti pred tekmeci, v skupni razvrstitvi rallyja pa sta bila na 3. mestu.

Nato pa je sledila peta hitrostna preizkušnja. “Po dobrem kilometru nama je v hitrem levem zavoju na mokrem asfaltu odneslo zadek dirkalnika in zdrsnila sva s ceste. Tam sva zadela dve drevesi, po trku pa je dirkalnik odbilo nazaj na cesto.” Rok opiše nesrečo. Dirkalnik je poškodovan obstal sredi hitrostne preizkušnje, zaradi bolečin v križu pa so Roka z medicinsko službo prepeljali v bolnišnico v Gradcu, kjer je ostal čez noč na opazovanju. “Na srečo ni nič zlomljenega, tako da sem se že naslednji dan lahko odpravil domov. Malo bolečin od samega udarca še čutim. Nekaj dni počitka in vse bo v redu.”

Zadnji odstop zaradi nesreče je Rok zabeležil aprila 2017 na rallyju Vipavska dolina, kar  22 nastopov nazaj. “Glavno je, da sva oba z Blanko po takšni nesreči nepoškodovana. Poletni počitek pred naslednjimi nastopi nam bo prišel prav, da se pripravimo za nadaljevanje letošnje sezone. Oba z Blanko že komaj čakava, da se usedeva nazaj v dirkalnik in se ponovno podava na hitrostne preizkušnje!”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here