Novo Gorico je obiskal Jean-Baptiste Ley, predstavnik športno-medijske hiše Eurosport, ki je koordinator evropskega prvenstva v rallyju. Namen njegovega obiska je bil ogled lokacij ter infrastrukture prireditve Rally Nova Gorica, saj imajo organizatorji iz domačega društva AMD Gorica željo po rasti prireditve.

S tem namenom so mu slednji razkazali traso tekmovanja, hitrostne preizkušnje ter vse ključne lokacije, ki so potrebne za izvedbo dogodka.

Glavni akterji so se strinjali, da ima tekmovanje v Novi Gorici in okoliških občinah ključno vlogo pri izboljševanju prepoznavnosti lokalnega okolja ter samem razvoju regije, saj dirka iz leta v leto raste in bo letos potekala že v šestih občinah.

Delegacija se je sestala tudi s predstavniki Slovenske turistične organizacije. Jean-Baptiste Ley je na sestanku poudaril, da je po prvem dnevu, ki je bil namenjen spoznavanju destinacij in ekipe organizatorjev, navdušen nad profesionalnostjo. Tudi sama infrastruktura in pokrajina, na katerem se tekmovanje odvija, je raznolika ter zanimiva in v njej vidi velik potencial. Na sestanku je bila izkazana podpora z lokalnega nivoja in nivoja AŠ 2005. Poudarjeno je bilo, da ima zgodba v okviru izvedbe evropskega prvenstva v rallyju pomembno vlogo pri mednarodni promociji Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here