Foto: AMZS

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je glede na priporočila in navodila pristojnih državnih institucij v zvezi z novim koronavirusom sprejela ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Glede na to, da je Svet za nacionalno varnost na seji 9. marca 2020 sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ki se nanašajo tudi na javne prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev, Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah pa je začela veljati, 10. marca 2020, je AMZS v skladu s priporočili in navodili pristojnih državnih institucij do preklica odpovedal vse dirke državnega prvenstva Slovenije, pokalna in rekreativna tekmovanja v avto-moto športu, ki potekajo na ozemlju Republike Slovenije in so organizirana pod njegovim okriljem.

Tekmovanja, ki potekajo v tujini, se do preklica prav tako ne bodo točkovala za državno prvenstvo, pokalno ali rekreativno tekmovanje. To velja, četudi bodo ta tekmovanja izvedena. Odpovedane dirke bodo, če bo koledar dopuščal, prestavljene na poznejše termine v letu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here