Železniki so gostili drugi rally letošnje sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Prireditev je bila letos skrajšana in je tako obsegala zgolj šest hitrostnih preizkušenj. A to ni pomenilo, da bo izziv za posadke kaj manjši.

Nasprotno – “sprinterska” narava tekmovanja pomeni, da je vsaka napaka lahko odločilna, saj popravnega izpita tako rekoč ni. Za Roka Turka in Blanko Kacin se je letošnji rally v Železnikih končal brez večjih napak. Tako sta uspela ves čas narekovati tempo in dobila vse hitrostne preizkušnje. To je pomenilo tretjo zaporedno zmago v skupni razvrstitvi Rallyja Železniki, s čimer sta postala najuspešnejša udeleženca te mlade prireditve.

“Kljub kratki sezoni in s tem večjemu pritisku sva se z Blanko na start podala sproščena. V prvem delu rallyja nama je sicer nekoliko ponagajala tehnika, saj sva imela težave z enem izmed amortizerjev, a kljub temu sva tudi to hitrostno preizkušnjo uspela dobiti. Napako je ekipa uspešno odpravila in tako smo lahko nadaljevali v konstantnem in dovolj ostrem ritmu. Na koncu se veseliva nove zmage, ob tem pa čestitava tudi organizatorju in ostalim posadkam,” je po prihodu na ciljno rampo zaključil aktualni državni prvak Turk.

Zmaga pomeni, da sta Turk in Kacinova še povečala svoje prednost v točkovanju državnega prvenstva, kjer naskakujeta svoj četrti zaporedni naslov. Usoda nadaljevanja sezone DP medtem še ni znana. Za zdaj kaže, da je zagotovljena le izvedba rallyja v Idriji, za kakšnega izmed preostalih pa bo potrebne tudi nekaj sreče in ugodnih okoliščin.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here