Foto: Anja Kopše

Madžarska posadka Antal Kovacs-Gergely Istovics je zmagovalka 20. rallyja v Poreču. Po odstopu Turka in Kacinove na samem začetku rallyja se je do zmage v državnem prvenstvu tokrat sprehodila družinska naveza De Cecco.

Letošnjo izvedbo rallyja v Poreču si ne bomo zapomnili ravno po najmočnejši mednarodni udeležbi. O tem govori že dejstvo, da so na osmih izmed prvih desetih mest končale posadke slovenskega državnega prvenstva. Za prva favorita sta pred začetkom rallyja z naskokom veljala Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta si že v Novi Gorici zagotovila svoj tretji zaporedni naslov slovenskih državnih prvakov. A idrijski posadki jo je tokrat že na prvi hitrostni preizkušnji zagodla tehnika, saj je njunemu Hyundaiju i20 R5 odpovedal motor.

To je odprlo možnosti za zmago predvsem posadkama Kovacs-Istovics in De Cecco-De Cecco. Po nekaj izmenjavah v vodstvu sta bila naposled s prednostjo dobrih 50 sekund zanesljivo uspešnejša Madžara (italijanska posadka je zaostanek pridelala prav na zadnji sobotni HP). Tretje mesto sta zasedla Darko Peljhan in Matej Čar, ki sta bila s tem najhitrejša Slovenca na rallyju.

Takoj za omenjeno trojico so se že zvrstile posadke divizij slovenskega državnega prvenstva. Zmaga v diviziji 2 in tretje mesto v generalni razvrstitvi sta tokrat pripadla Jerneju in Gregorju Fakinu, ki sta dobila odličen dvoboj s posadko Štucin-Maver. Na najnižjo stopničko divizije 2 sta prvič v Toyoti GT86 stopila Grega Premrl in Vili Ošlaj.

Zanimivo je bilo tudi v diviziji 3, kjer so odstopile tri zelo konkurenčne posadke – Aubreht-Aubreht, Trani-Svetič in Agnič-Verbič. Zanesljivo zmago sta naposled slavila Jaka Valant in Nik Jesenovec, ki sta v BMW-ju M3 zasedla tudi visoko 7. mesto v skupni razvrstitvi rallyja. Drugo mesto sta zasedla Mitja Božič in Enej Bobič, tretje pa Vasja Miklavčič in Martin Černigoj. Vodstvo v točkovanju divizije 3 sta prevzela Miklavčič in Černigoj, ki bosta pred Agničem in Verbičevo v Idriji branila 17,5 točke naskoka.

Dirka divizije 1 se je po pričakovanjih razpletla po notah posadke Jerkič-Stopar, ki z novo zmago dirko pred koncem slavi naslov državnih prvakov. Tudi tu velja omeniti odličen ritem zmagovalcev, saj sta z dirkalnikom divizije 1 (MG ZR 105) zasedla odlično 17. mesto v skupni razvrstitvi rallyja. Druga sta bila Franci Božič in Matej Praček, tretja pa Bojan Velkavrh in Nina Velkavrh Gorenc.

Naj omenimo še dirko Yugov: tokrat sta slavila Luka Brus in Nives Cotič pred Blažem Korenom in Robertom Rupnikom na drugem ter Janom Mrevljetom in Tino Simčič na tretjem mestu.

Zadnja dirka slovenskega državnega prvenstva sledi v Idriji. Na sporedu bo 26. in 27. oktobra.

Celotne rezultate lahko preverite na TEJ POVEZAVI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here