Le nekaj dni po uvodnem rallyju za državno prvenstvo konec aprila v Vipavski dolini, kjer sta Rok Turk in Blanka Kacin z zmago začela domačo rally sezono, sta prvi vikend v maju že ponovno sedela v dirkalniku.

Na sobotnem ceremonialnem štartu rallyja Opatija v centru mesta se je na uvodne hitrostne preizkušnje podalo 75 posadk, od tega jih je 7 sedelo v dirkalnikih razreda R5. S številko ena na Hyundaiju i20 R5 ekipe Friulmotor sta lanskoletno zmago na rallyju po cestah čez Učko in v notranjosti Istre branila prav Rok in Blanka.

In tudi začela sta v zmagovalnem ritmu. Že na prvi sobotni hitrostni preizkušnji sta s hitro in drzno vožnjo postavila najhitrejši čas in tekmecem takoj pokazala, kam ciljata. Sledil je tesen boj na nočni hitrostni preizkušnji in povratni odgovor konkurentov – vodilni posadki je pred nedeljskim nadaljevanjem ločila manj kot sekunda. A sta tudi na uvodni hitrostni preizkušnji drugega dne v nalivu Rok in Blanka že takoj napadla in se prebila nazaj v vodstvo. Spremenljivo vreme je ekipe spremljalo skozi celoten vikend, tako da je bila odločilna tudi pravilna izbira gum ter prilagajanje trenutnim razmeram: “Vremenske razmere so bile tokrat še posebej zahtevne. Potrebno je bilo v pravem trenutku oceniti, kdaj napadati in kdaj ne, saj je bilo kar nekaj hitrostnih preizkušenj na določenih delih povsem mokrih, že čez nekaj sto metrov pa nas je pričakal suh asfalt.”

Po jutranjem prevzemu vodstva ga Rok in Blanka nista več izpustila. Napadala sta in prednost pred tekmeci povečevala. Najboljši čas sta postavila na petih hitrostnih preizkušnjah, na cilju zadnje, enajste, pa sta imela pred najbližjim tekmecem že več kot minuto in pol prednosti. V cilju se je posadka ekipe Hyundai Slovenija tako razveselila nove zmage, za Roka pa je bila to že tretja zmaga na rallyju Opatija: “Za nami sta nadvse pestra konca tedna. In pa seveda uspešna! Po zmagi v Vipavski dolini sem že takoj naslednji dan misli usmeril na rally v Opatijo. Všeč mi je konfiguracija tukajšnjih cest in hitrostnih preizkušenj, obenem pa sva se z Blanko spopadla tudi z močno mednarodno konkurenco. In uspel nama je še en odličen nastop in nov odličen rezultat je tukaj!”

Naslednja preizkušnja Roka in Blanko čaka 24. in 25 maja na slovenskih cestah, ko bo na sporedu drugi letošnji rally za državno prvenstvo, rally Velenje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here