Fotografije: Rally Opatija (Foto Modlic)

Ponovno lahko poročamo o odličnih nastopih slovenskih posadk na rallyju v Opatiji, ki ga je tokrat zaznamovalo spremenljivo vreme in posledično zahtevni pogoji.

Rok Turk in Blanka Kacin (Hyundai i20 R5) sta bila neulovljiva za vso konkurenco in predvsem z izjemnim nedeljskim delom ponovila lansko zmago. Na koncu sta slavila z več kot minuto in pol naskoka pred madžarsko posadko Hadik-Kertesz (Škoda Fabia R5). Med deseterico v generalni razvrstitvi rallyja se je prebila še ena slovenska posadka, in sicer Darko Peljhan-Matej Čar (VW Polo proto), ki je zasedla sedmo mesto.

Slovenske posadke so zmage nizale tudi v ostalih razredih. Daniele Trani (Renault Clio RS) je v družbi hrvaškega sovoznika Elvina Svetića prepričljivo slavil v razredu 3. Za dvojno slovensko zmago sta v razredu 5 poskrbeli posadki Agnič-Verbič (BMW E30 M3) in Zupančič-Ložnar (BMW E36 M3), da bi bila mera polna, pa sta z izjemno predstavo in zmago s skoraj 2 minutama in pol prednosti v razredu 4 poskrbela Rok Jerkič in Marko Stopar (MG ZR 105).

Na reliju je nastopilo še nekaj ostalih slovenskih posadk. Končne rezultate lahko preverite TUKAJ.

Rally Opatija ni štel za slovensko državno prvenstvo, temu pa bomo ponovno priča 24. in 25. maja, ko bo na sporedu priljubljeni Rally Velenje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here