Za nastop na 12. reliju Kumrovec se je prijavilo 82 posadk iz 8 držav. Startna številka 1 bo pripalda branilcema lanske zmage Roku Turk in Blanki Kacin, ki bosta ponovno nastopila s svojim dirkalnikom Hyundaijem i20 kategorije Rally2.

Rok Turk in Blanka Kacin ob lanski zmagi. Foto: Raly Kumrovec/Uroš Modlic

Njuna glavna konkurenta v hrvaškem Zagorju bosta kot kaže madžarska predstavnika Andras Hadik in Krisztian Kertesz v Fordu Fiesta R5. Hadik je trenutno drugouvrščeni voznik pokala Mitropa.

Poleg Turka in Kacinove bodo v Kumrovcu nastopile še štiri slovenske posadke: Peljhan-Čar (VW Polo RN4), Škulj-Šumer (Opel Corsa Rally4), Rončel-Kavčič (Peugeot 208 Rally4) in Glasenčnik-Pistotnik (Peugeot 208 Rally4). Rončel je trenutno v pokalu Mitropa tretji, Škulj pa četrti.

V petek, 8. septembra bo od 14. ure naprej na sporedu shakedown, ob 17:34 pa se prične prva hitrostna preizkušnja – Tuhelj. Prvi dan bo na sporedu tudi nočna hitrostna preizkušnja Tuhelj s pričetkom ob 19:57. V soboto bo na sporedu devet hitrostnih preizkušenj z začetkom (ceremonialnim startom) v Kumrovcu ob 9:15.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here