Razlog ne tiči v odpovedi nastopa slovenskih državnih prvakov, pač pa v odpovedi celotne prireditve, kar se je pričakovano zgodilo v okviru dogodkov povezanih z pandemijo novega koronavirusa.

Rally Opatija 2020 je tako naslednji v vrsti avtošportnih prireditev, ki so bile bodisi odpovedane, ali pa za zdaj le prestavljene.

Organizatorji opatijskega rallyja so letošnjo prireditev sprva načrtovali za 2. in 3. maj, a je bilo že v začetku marca jasno, da bodo okoliščine le stežka omogočali izvedbo. Tako so skušali rally najprej prestaviti na začetek novembra, zdaj pa je prišla odločitev, da ga letos sploh ne bodo izvedli.

Glede na trenutni tok dogodkov to skoraj zagotovo ni zadnja odpoved. Počasi se tako bližamo že vprašanju o izvedbi rallyja Velenje, ki je za zdaj še predviden za 23. maj. Rally Vipavska dolina, ki bi moral začeti letošnjo sezono državnega prvenstva je medtem prestavljen na avgust.

V sezoni 2020 v naši regiji ostajamo skoraj brez “svežih rezultatov”. Tako se spomnimo lanskega rallyja v Opatiji, ki sta ga v generalni razvrstitvi dobila slovenska predstavnika – Rok Turk in Blanka Kacin (Hyundai i20 R5)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here