Predzadnja letošnja preizkušnja za slovensko državno prvenstvo se je minuli vikend odvijala na Hrvaškem po cestah v okolici Poreča. Že tako spolzek istrski asfalt, 92 kilometrov hitrostnih preizkušenj in pa sončno vreme, ki je dodobra ogrelo ozračje že pred samim štartom, je pričakalo nastopajočih 63 posadk.

S štartno številko 1 sta se s štarta v Hyundaiju i20 R5 podala tudi Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta na prejšnjem rallyju v Novi Gorici že predčasno osvojila tako naslov slovenskih državnih prvakov kot tudi naslov v hrvaškem odprtem državnem prvenstvu.

Seveda sta tudi tokrat želela poseči po najvišjih mestih in začetek je bil obetaven – na shakedownu pred rallyjem sta z dirkalnikom, za katerega skrbi ekipa Friulmotor, postavila najhitrejši čas, kar je bil odličen obet pred dirko.

A sta že na štartu prve hitrostne preizkušnje naletela na težave. Najprej jima je odpovedal servo volan, kar je botrovalo vrtenju pri visoki hitrosti, a sta po izletu s ceste lahko nadaljevala svoj nastop. Nista se predala in navkljub težavam želela priti do servisnega postanka, ki ju je čakal po drugi hitrostni preizkušnji. A so se na njej pojavile nove težave, saj je po težavah s servo volanom in borbi, da bi izgubila čim manj časa, poslušnost odpovedal še motor dirkalnika.

Tako sta člana AMD Gorica morala predčasno zaključiti svoj nastop na rallyju v Poreču. “Seveda sem malce razočaran, a tudi tehnične težave so žal sestavni del tega športa. Že na shakedownu sva se z Blanko v dirkalniku odlično počutila, kar je pokazal tudi dosežen čas. Na srečo v nesreči se je okvara pripetila v delu sezone, ko smo že osvojili naslov državnih prvakov. A ne glede na vse, kot dirkač se vedno želiš boriti za zmago. Z mislimi smo zdaj v ekipi Hyundai Slovenija že usmerjeni proti naslednjemu rallyju v domači Idriji.” se je od Poreča poslovil Rok Turk, čez 14 dni pa ga torej čaka že nova preizkušnja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here