Rok Jerkič in Marko Stopar sta v Poreču osvojila naslov državnih prvakov v Diviziji 1. Z zmago sta potrdila odlično formo, ki sta jo prikazovala skozi celotno sezono.

Letos sta se udeležila sedmih dirk in z izjemo relija v hrvaškem Zagrebu, kjer ju je zaustavila tehnična težava, na vseh ostalih pometla s konkurenco. Rally Poreč sta zaključila na 17. mestu skupno, oziroma 12. v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. 

Rok Jerkič: »Zelo sem vesel, da sva z Markom osvojila naslov prvakov v Diviziji 1, saj sva trdo delala skozi celotno sezono. Imela sva ogromno tehničnih težav z dirkalnikom in zaradi tega pred vsako dirko kar veliko neprespanih noči, a se je na koncu ves trud poplačal. Vedno pravim, da če trdo delaš in si nekaj močno želiš, se želje vedno uresničijo. V Poreč sva prišla sproščena, z enim samim ciljem – odpeljati dirko do konca in osvojiti naslov. Dirke sem se udeležil prvič in moram povedati, da so mi hitrostne preizkušnje zelo všeč, tehnično kar zahtevne, predvsem pa smo morali biti pozorni na pnevmatike, saj so ob cesti ostre skale, ki pnevmatiko takoj poškodujejo.«

Posadka se zadnjega relija na koledarju slovenskega državnega prvenstva v Idriji ne bo udeležila. Z mislimi je tako že pri naslednji sezoni, ko se želi preizkusiti v novem dirkalniku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here