Po mesecu in pol poletnega premora sta minuli vikend aktualna slovenska državna prvaka ponovno sedla v dirkalnik Hyundai i20 R5 in se pomerila s konkurenco na italijanski klasiki, na rallyju Friuli Venezia Giullia, ali z drugim imenom poimenovan rally Alpi Orientali.

Nastop le streljajo čez mejo je služil predvsem kot ogrevanje, da se Rok Turk in Blanka Kacin pred nadaljevanem sezone slovenskega prvenstva vrneta v tekmovalni ritem.

V soboto je šest zahtevnih hitrostnih preizkušenj čakalo na posadke, ki so nastopale v delu za italijanski pokal. Ekipa Friulmotor je skupaj s posadko iz AMD Gorica nastop izkoristila tudi za testiranje nastavitev dirkalnika, saj je vsak kilometer novih izkušenj še kako dobrodošel. Po odpeljanih 79 dirkalnih kilometrih sta Rok in Blanka z odličnimi občutki uspešno prišla do cilja v Udinah – na polovici hitrostnih preizkušenj sta postavila najhitrejši čas, na koncu pa jima je le 3,6 sekunde zmanjkalo do zmage. A vseeno sta bila v cilju zadovoljna z novo uvrstitvijo na stopničke in s pokali za drugo mesto.

“Vsekakor sem zadovoljen z nastopom, z Blanko sva se v dirkalniku odlično počutila že od samega štarta in nadvse uživala v zavitih, a vseeno hitrih cestah, ki jih ponuja dirkačem ta rally. Tudi lep rezultat na cilju je dobra popotnica za nadaljevanje sezone slovenskega državnega prvenstva!” je po uspešnem rallyju v cilju povedal Rok. Zdaj ekipo Hyundai Slovenija 20. in 21. septembra čaka rally Nova Gorica, ki bo poleg državnega prvenstva štel tudi za FIA evropski rally pokal.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here