Prvi dan dirkanja v okolici Zagreba na tretjem reliju letošnjega slovenskega državnega prvenstva je za dirkači prvi del s štirimi večernimi hitrostnimi preizkušnjami.

Reli, ki šteje tudi za evropski pokal ERT in ima koeficient 1.5, je najhitreje začela češka posadka Bisaha-Tešinsky pred slovencema Turk-Kacin. Odlično pa sta prvi dan odpeljala tudi Jan Medved in Lucijan Vovk, ki dirkata s Peugeotom 208 R2, in sicer sta končala na skupno 16. mestu. Med Slovenskimi posadkami sta po prvem dnevu relija INA sedma skupno in tretja v svojem razredu R2.

Zaradi nesreče je bila hitrostna preizkušnja Martin breg spremenjena v etapo, v drugem krogu pa sta na tem »brzincu« obtičala zaradi nesreče pred njima in dobila pavšalni zaostanek. Kljub temu sta zadovoljna z vožnjo in tudi rezultatom, predvsem pa z veseljem pričakujeta današnje dolge in zahtevne hitrostne preizkušnje na katerih se bo odločala dirka. Danes se namreč reli INA nadaljuje z novimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami vključno s 25 kilometrov dolgim Sljemenom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here