Za ekipo Zupančič-Ložnar, člana AK Plamtex Sport je druga letošnja dirka. Posadka v BMW-ju M3 se je na dirko v sosednjo Hrvaško odpravila po uspešnem nastopu v Avstrijskem Lavanttalu 5. in 6. aprila.

V Avstriji sta v Mitropa MRCM pokalu osvojila 1. mesto in se tako na dirko v Opatijo odpravila kot vodilna v skupnem seštevku MRCM točkovanja. Kljub nekaj tehničnim težavam jima je tudi na rallyju v Opatiji uspelo osvojiti maksimalno število točk in se tako še bolj utrditi na vodilnem mestu.

“Zelo sem vesel, da smo lahko sestavili tako zgodbo, ki jo trenutno pišemo z ekipo. Vem, da se imamo še veliko za naučiti. Za mene je letos veliko novega. Nov način dirkanja, nov sovoznik … Rally je šport, v katerem je pomembna celota in nam gre trenutno vse po planu. Tudi servisna ekipa deluje odlično in upam, da se bo tak trend nadaljeval še naprej. Rad bi napredoval in napreduješ lahko samo iz dirke v dirko. Za letos je plan sistemsko tekmovanje Mitropa, ki mi z izborom dirk zelo ustreza. Za naprej pa, tako kot sem že prej povedal, gradimo zgodbo in gremo korak za korakom,” je po uspešnem nastopu v Opatiji povedal Matjaž Zupančič.

Naslednja dirka za člana ekipa AK Plamtex Sport je domači 34. rally Velenje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here