Iz Avstrije in Hrvaške smo prejeli informacije o preložitvi (lahko tudi odpovedi) še treh dirk, ki bi morale šteti za letošnje rally in “gorsko” prvenstvo Slovenije.

Od 11. do 13. junija bi moral biti na sporedu hrvaški rally Ina Delta v okolici Zagreba. Organizator – AK Ina Delta Zagreb je hrvaško krovno zvezo HAKS prosil za nadomestni termin v septembru. Rally naj bi predvidoma skušali prestaviti na 24.-26. september, kar je le teden dni pred predvidenim terminom rallyja v Poreču.

Rally Velenje (22.-23. maj) je za zdaj še na uradnem koledarju slovenske zveze. Če bi bil preložen tudi ta, se utegne slovensko državno prvenstvo za sezono 2020 začeti šele 24. julija z rallyjem Železniki.

Podobna usoda utegne doleteti tudi prvenstvo Slovenije v gorskohitrostnih dirkah. Po uvodni dirki v avstrijskem Rechbergu, sta zdaj prestavljeni tudi GHD Stubičke Toplice (Hrvaška) in Simonhöhe (Avstrija).

Avstrijski organizatorji GHD Simonhöhe so prireditev, ki bi morala biti na sporedu 16. in 17. maja preložili za nedoločen čas, hrvaški pa so na domačo krovno zvezo HAKS naslovili prošnjo za prestavitev termina z 8.-10. maja na 4.-6. september.

Predlagane spremembe so še predmet potrditve s strani HAKS, FIA, CEZ, AŠ 2005 in ostalih ter tako še niso dokončne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here