Družba Zenuity, ki razvija programsko opremo za računalniško podprto in avtonomno vožnjo, bo razdeljena na dva dela za čim večje izkoriščanje potenciala svojih dosedanjih ugotovitev.

En del predstavlja novo samostojno družbo v lasti Volvo Cars, ki se bo osredotočala na razvoj in komercializacijo programske opreme za nenadzorovano samodejno vožnjo.

Drugi del se bo pod okriljem družbe za avtomobilsko varnostno opremo Veoneer usmeril v nadaljnji razvoj in komercializacijo naprednih sistemov za pomoč vozniku.

Zenuity je trenutno skupno podjetje družb Volvo Cars in Veoneer. Pod skupnim lastništvom je Zenuity razvil zmogljivo platformo računalniške programske opreme za napredne sisteme za pomoč vozniku in avtonomno vožnjo, na kateri bosta gradila oba dela in jo nadalje razvijala.

Skladno z dogovorom bodo poslovanje družbe Zenuity ter zaposleni v švedskem Göteborgu in kitajskem Šanghaju premeščeni na novo družbo v lasti Volvo Cars. Poslovanje in zaposleni v poslovnih enotah v Nemčiji in ZDA bodo prišli pod okrilje družbe Veoneer.

Del podjetja Zenuity v lasti družbe Volvo Cars bo sile usmeril v razvoj programske opreme za nenadzorovano avtonomno vožnjo, ki bo vgrajena v naslednjo generacijo vozil na podlagi prilagodljive produktne arhitekture (SPA2) Volvo. Nova družba bo ostala ločena od družbe Volvo Cars in upravljala lastne distribucijske kanale.

Nova družba bo predvidoma zagnala svoje poslovanje najkasneje v tretjem četrtletju 2020.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here