Pandemija novega koronavirusa je paralizirala avtomotošporte po celem svetu. V obdobju, ko bi morala biti prvenstva že v polnem razmahu, tako dirke potekajo zgolj v virtualnem svetu.

A e-šport je že pred krizo veljal za veliko in obenem še hitrorastočo industrijo. Potencial so že pred mnogimi leti prepoznali pri Mednarodni avtomobilistični zvezi FIA, letos pa tudi odgovorni pri Zvezi za avtošport Slovenije – AŠ 2005.

V Zvezi za avto šport Slovenije – AŠ 2005 so pod vodstvom Draga Božiča, direktorja komisije za KHD, pripravili in razpisali tekmovanje v tej mladi panogi avtošporta.

Digitalnega prvenstva na krožnih stezah se lahko udeležijo aktivni dirkači, katerim bo to po besedah odgovornih na zvezi prišlo prav za premostitev teh časov do vzpostavitve pogojev za “resničnostno” dirkanje, kakor tudi vsi drugi, katere zanima ta način dirkanja.

FIA je vzpostavila platformo »Gran Turismo Sport« za konzolo PlayStation 4 in je na Motorsport Games 2019 v Vallelungi (Italija) izpeljala veliko mednarodno tekmovanje v takšni obliki.

Tudi slovensko tekmovanje bo potekalo na tej platformi. Zmagovalec Pokalnega prvenstva AŠ 2005 se bo letos oktobra udeležil FIA Motorsport Games 2020 v Franciji.

Tekmovanje bodo izvedli v sodelovanju s slovenskim podjetjem Playgame.si, ki bo nudilo vso tehnično podporo, opremo in informacije.

Za več informacij preverite razpis in prijavnico prvenstva na spodnjih povezavah:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here