Vodilna evropska e-športna organizacija Team Vitality in Skupina Renault sta se razveselili uvrstitve moštva Renault Vitality na drugo mesto v deveti sezoni evropskega prvenstva Rocket League.

Victor “Fairy Peak!” Locquet, Alexandre “Kaydop” Courant in Yanis “Alpha54” Champenois so tako zaključili zelo uspešno sezono (osem zmag in en sam poraz) z zelo napeto finalno tekmo z ekipo Dignitas, ki je na koncu osvojila naslov prvaka.

Trije Francozi so si minulo nedeljo zagotovili uvrstitev na stopničke, potem ko so v polfinalu ekipo FC Barcelona premagali s 4:1, a jih je v zadnji igri dneva z izidom 2:4 premagala ekipa Dignitas. Igralci moštva Renault Vitality so se odlikovali tudi posamično, saj sta Fairy Peak! in Alpha54 prejela priznanji Golden Striker oziroma Clutch Playmaker. V zadnjem tednu redne sezone je Fairy Peak! tudi postavil nov rekord z največ goli v eni igri, saj jih je dosegel osem.

Ta najnovejša uvrstitev označuje tudi novo etapo v nizu tekmovalnih uspehov ekipe Renault Vitality na najvišji ravni lige Rocket League. Minulo leto je namreč v sedmi sezoni osvojila naslov svetovnega prvaka. V osmi sezoni je dosegla naslov podprvaka, pri čemer ji je do ponovitve uspeha prejšnje sezone zmanjkalo le malo, ko je finalni boj z ekipo RNG izgubila s 3:4.

Renault je v e-šport vstopil leta 2018, ko je oznanil sodelovanje s Team Vitality in ustanovitev nove ekipe Renault Sport Vitality, ki tekmuje v prvenstvih Rocket League in Formula 1 Esports Series. Od začetka je to partnerstvo zabeležilo neverjeten uspeh, saj se je leta 2019 z zadnjega povzpelo na četrto mesto prvenstva F1 Esports Series Championship in zdaj osvojilo še nov naslov podprvaka v evropskem prvenstvu Rocket League. V letu 2020 so ekipo preimenovali v Renault Vitality in s tem ponazorili rastočo moč tega partnerstva.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here