Priljubljenost virtualnih športov je v skokovitem porastu, a ne gre le za pandemijo novega koronavirusa in nezmožnost organiziranja “fizičnih” prireditev. Gre za dejstvo, da so videoigre prestopile okvire zabave v domači dnevni sobi. Gre za množičen šport, ki postaja vse bolj zanimiv tudi za zunanje opazovalce.

Posadke se bodo pomerile na virtualnem Rallyju Monte Carlo, ki ga zaznamuje podlaga z zelo spreminjajočim se oprijemom.

Kljub naštetim dejstvom pa na 1. Hyundai Rallyju ne bomo pozabili na zabavo in druženje. Pravzaprav je prav slednje, pa čeprav virtualno, glavni namen odločitve o organizaciji.

Blanka Kacin in Rok Turk sta letos vknjižila četrti zaporedni naslov državnih prvakov.

Poslabšanje epidemiološke slike v Sloveniji je namreč odneslo tudi finalni rally sezone 2020, ki bi moral potekati v Idriji. A kljub temu je sezona uspešno pod streho, manjko druženja z ljubitelji rallyja pa bodo v ekipi Roka Turka poskušali nadomestiti z različnimi posezonskimi aktivnostmi.

Kdo bo najboljši virtualni rally dirkač?

K udeležbi na 1. Hyundai Rallyu ste vabljeni prav vsi – od popolnih začetnikov, do mojstrov igranja videoiger. Tekmovanje bo potekalo na različnih platformah, ki omogočajo igranje igre DIRT 2.0. Tekmovalci se bodo pomerili v soboto, 28. novembra.

Več informacij o sami izvedbi tekmovanja lahko preverite na spodnjih povezavah, o novostih pa vas bomo sproti obveščali tudi na naših družbenih omrežjih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here