Na reliju Dakar se prvi del letošnje dirke počasi bliža koncu. Jutri tekmovalce čaka dan počitka v Rijadu, do tja pa še peklenska jutrišnja 880 kilometrska peščena etapa.

Zadnji dnevi, v katerih se je dirka preselila z obale Rdečega morja v gorato notranjost Savdske Arabije, so prinesli zamenjavo na vrhu med motoristi, kjer vodi Toby Price in stopnjevanje tempa Slovenca Simona Marčiča.

Simon je po težavah z izgubljeno nosilno matico uspel preko noči popraviti motocikel in že včeraj pridobiti nekaj izgubljenih mesta. Včeraj je prva sipinska etapa na letošnji dirki omogočila, da pokaže kaj zmore in kaj lahko od njega pričakujemo v drugem delu relija. Večino etape od Al Ule do Haila je vozil na četrtem mestu v svojem razredu Originals in dan končal na sedmem.

“Vesel sem, da ni več uničujoče skalnate podlage in nevarnega prahu, ki onemogoča prehitevanje, ter da prihajajo sipine. Jutrišnja peščena etapa bo brutalna, organizator pričakuje celo, da je mnogi motoristi do noči sploh ne bodo mogli končati. Sam pa komaj čakam na težke sipine, kjer lahko pokažem kaj znam. Z današnjim rezultatom sem zadovoljen, po težavah z matico se počasi prebijam nazaj v prvo deseterico v svojem razredu. V zadnjem delu sem sicer zaradi varčevanja s pogonskim agregatom nekoliko umiril tempo, saj ga jutri čaka pravi peščeni pekel. A to je Dakar in zaradi takih etap smo tukaj.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here