Jutri se bo pričel tekmovalni del relija Dakar z letnico 2023. Tekmovalci so že zbrani v Savdski Arabiji – med njimi tudi Simon Marčič, ki bo eden izmed dveh slovenskih predstavnikov na letošnjem tekmovanju. Marčič je pred začetkom odgovoril na nekaj vprašanj:

V čem se letošnji Dakar razlikuje od prejšnjih? 

Predvsem po pripravah. Letos nisem rabil hodit v službo – preselil sem se v Dubaj in dejansko odtreniral zadnje mesece. Tako sem se lahko na najboljši možen način pripravil na Dakar. Prejšnja leta sem sedel v predavalnici, tokrat pa v puščavi na motorju. Verjamem, da bo to naredilo občutno razliko.

Kakšna so pričakovanja?

Predvsem dober rezultat. Dakar sem zdaj končal že petkrat, tako da me samo zaključiti dirko zdaj več tako ne žene. Seveda je to, da prideš zdrav skozi cilj, za vsakega tekmovalca prvi plan, vendar bom poskusil napadati in loviti najboljši možen rezultat.

Kaj bo na letošnjem Dakarju predvidoma predstavljalo največ preglavic in česa se najbolj veseliš? 

Mislim, da bo trasa letos zelo zahtevna, predvsem kar se tiče dolžine etap in števila ter velikosti sipin. Če sodimo po tem, da organizator za obletnice vedno pripravi nekaj posebnega – to izkušnjo sem imel leta 2018, ko je bila 40. obletnica Dakarja, letos pa je 45. – lahko ponovno pričakujemo veliko zahtevnost.

Najbolj se veselim zadnjega dela tekmovanja – velikih in dolgih sipin ter neskončnega morja puščave. To je tisto, kar me najbolj navdušuje. 

Imaš štartno številko? Je “dobra”?

Moja številka je 50. Moji srečni sta 13 in 3. Pa tudi 5 ni daleč od srečne. Tako da, če sodim po zadnjem najboljšem rezultatu – petem mestu v svojem razredu, zdaj imam pa 50, je mogoče čas, da se premaknem dve mesti višje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here