Dan, ko je bila na sporedu šesta etapa letošnjega Dakarja, je ponovno zaznamoval močan dež. Ampak na srečo je dež motoriste ujel šele na povezovalnem delu od preizkušnje do bivaka. Sama preizkušnja je bila medtem suha in sončna. Tako so se tekmovalci večinoma spopadali s sipinami. Tovrsten izziv odgovarja tudi Simonu Marčiču, kar so pokazali tudi njegovi časi.

Marčič je postavil 5. najboljši čas v svojem razredu Original by Motul ter 50. najboljši čas med vsemi motoristi. V skupnem seštevku je zdaj 7. v svojem razredu ter 58. v skupni razvrstitvi motoristov in je s tem že konkretno omilil škodo včerajšnje nesreče z zadnjim kolesom.

Se je pa danes ogromno tekmovalcev, vključno s Simonom, spopadalo s težavami pri iskanju bivaka. Organizator je očitno naredil nekaj napak pri pripravi posodobljene potne knjige, kar je povzročilo pravo zmedo. Gre sicer za del dirke, kjer se ne meri čas. Je pa pri tekmovalcih, ki tekmujejo v razredu brez ekipe, pomembna vsaka minuta, ki jo lahko porabijo za pripravo motorja za naslednji dan, da se lahko čim prej uležejo k počitku.

“Super etapa do 150 km pred bivakom, potem pa se je začela katastrofa. Ulilo se je, potna knjiga, ki smo jo prejeli za povezovalni del od preizkušnje do bivaka je bila narejena narobe, tako da smo se več ali manj vsi vozili po Riyadhu in iskali bivak. Tukaj se je danes res pokazala razlika, če imaš ekipo ali ne. Enostavno, če imaš ekipo, si poklical po telefonu in so te prišli rešit. Več tekmovalcev je tudi ostalo brez bencina. Ampak, ko sem se ustavil pri njih, so vsi rekli, da so že poklicali svojo ekipo. Tako da je najhuje res za nas, ki smo tukaj brez ekipe, ker smo se morali znajti sami. Jutri nas čaka naslednjih 1000 km. Že danes jih je bilo 950, jutri 1000. Ura je 8 zvečer. Jaz sem prišel do bivaka pred pol ure in mi ni jasno kako bom pripravil motor za jutri. Moral se bom znajti in se jutri boriti naprej,” je povedal Simon Marčič.

Jutri tekmovalce ponovno čaka skupno okoli 1000 km.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here