Za tekmovalci je še en zelo hladen dan na Dakarju, a tokrat brez dežja. Škoda, ki so jo storili včerajšnji nalivi, je bila enostavno prevelika. Organizator se je tako odločil, da teren ni varen za tekmovanje, saj je hudourniška voda vrezala nove kanjone in druge prepreke v sam dirkalni del trase. Iz tega razloga je bil dirkalni del odpovedan.

Tekmovalci so danes prevozili “samo” 500km dolg povezovalni del od Riyadha do Al Duwadimija. Simon tako ostaja na 7. mestu v razredu Original by Motul ter na 58. mestu v skupni konkurenci motoristov. Jutri tekmovalce čaka dirkanje nazaj proti Riyadhu.  Organizator je prilagodil traso ter dodatno označil pasti, tako da bo dirkalni del skoraj zagotovo izveden. 

Simon je ob prihodu v Al Duwadimi povzel dogajanje z naslednjimi besedami: “Na današnji 7. etapi je bil dirkalni del odpovedan zaradi prevelike količine dežja. Trasa je bila enostavno preveč razmočena in naredili so se dodatni kanjoni, ki so lahko zelo nevarni pri visokih hitrostih. Danes smo torej prevozili samo povezovalni del od točke A do točke B, se pravi od Riyadha do Al Duwadimija. To je bilo slabih 500 km, ampak v res pravem mrazu. Temperature so bile ves čas pod 10 stopinjami. Hvala bogu ni deževalo, čeprav je nekajkrat kazalo, da se bo pošteno ulilo. Zagotovo pa se ni bil užitek pri takšni temperaturi, po ravni cesti, peljat 500 km. Jutri nas čaka dirkanje nazaj proti Riyadhu. Trasa bi naj bila rahlo spremenjena in dodatno označena pri pasteh. V kratkem bomo na briefingu izvedeli vse podrobne informacije, potem pa gremo spat. Danes spimo vsi v istem, enem velikem šotoru, tako da upam, da ne bo premrzlo.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here