Pred nami je dirka vseh dirk, 24 ur Le Mansa, najzahtevnejša dirkaška preizkušnja na svetu, ki gledalcem v 24-ih urah postreže z več kot 5.000 prevoženimi kilometri s povprečno hitrostjo nad 200 kilometrov na uro.

Epski vzdržljivostni spopad navadno poteka junija, zaradi pandemije pa se bo tokrat izjemoma odvil 19. in 20. septembra. Nižje temperature posledično napovedujejo, da se nam morda obeta ena najhitrejših dirk v nedavni zgodovini.

»Hladnejši zrak zaradi manjšega aerodinamičnega upora in večje zmogljivosti motorja vodi k večji zmogljivosti. Kar zadeva pnevmatike, je bilo to sezono z Goodyearovo serijo opaziti korak naprej glede tempa, če ga primerjamo s časi na krog v prejšnjih letih. Ko združimo te dejavnike, dobimo recept za Le Mans, na katerem lahko padajo rekordi,” je povedal Mike McGregor, Goodyearov direktor za program vzdržljivostnega dirkanja. 

24-urna dirkaška poslastica se bo pričela v soboto, 19. septembra, ob 14.30 po srednjeevropskem poletnem času in zaključila naslednji dan ob 14.30. Le Mans predstavlja predzadnjo preizkušnjo svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA WEC, ki se bo z 8-urno dirko v Bahrajnu zaključilo 14. novembra. Rezultati v Le Mansu so ključni, saj za francosko klasiko veljajo dvojne točke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here