Fernando Alonso je dirko za VN Katarja začel s tretjega startnega mesta po tem, ko sta se Max Verstappen in Valtteri Bottas zaradi kazni morala pomakniti nazaj, z izvrstnim startom in prebojem mimo Pierra Gaslyja pa se je zavihtel na drugo mesto. Španec je bil drugi vse dokler ga ni ujel in prehitel znatno hitrejši Verstappen.

Alonso je tretje mesto moral prepustiti Sergiu Perezu preden je Mehičan s svojim drugim postankom Alonsu spet prepustil mesto za uvrstitev na stopničke. Navidezni poseg varnostnega avtomobila tik pred koncem dirke je Alonsu zagotovil dovolj prednosti, da je osvojil svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder z moštvom Alpine, drugo tako uvrstitev moštva v letošnji sezoni in 98. v njegovi karieri.

Fernando Alonso je po uspehu dejal: »Današnji dan je bil fantastičen in ponovno se povzpeti na oder je bilo nadvse lepo. Ta izid smo si zaslužili kot moštvo, od mojega zadnjega pa sem moral čakati kar sedem let. Upam, da nam ne bo treba spet čakati tako dolgo! S strategijo enega samega postanka smo malo tvegali, a se je dobro izšla. Bili smo hitri in kljub temu, da nas je na koncu Perez lovil, smo storili dovolj za ohranitev mesta. Esteban je odlično opravil svoje delo in pripomogel k izidu. Naša postanka v boksu sta bila briljantna, zato velja čestitati vsem v moštvu. Ta steza mi je zelo všeč in dirkalnik je bil ves konec tedna izvrsten, zato komaj čakam, da se vrnem sem. Bilo je tudi kar veliko prehitevanj in akcije, o čemer ob prihodu sem nismo bili povsem prepričani. Na koncu je bil to za nas popoln konec tedna in osvojili smo veliko točk za prvenstvo konstruktorjev, da imamo dve dirki pred zaključkom lepo prednost pred moštvom Alpha Tauri.«

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here