Z dirko WSK Final Cup, ki je bila na sporedu minuli konec tedna v Adrii v Italiji, se je končala letošnja sezona za kartista Marka Kastelica, ki je drugo polovico sezone odpeljal v razredu OK. Mark je na njej v konkurenci 40 dirkačev osvojil 19. mesto.

Z 19. mestom je bil zadovoljen: “V predfinalni vožnji sem imel nekaj težav z motorjem, ki ni deloval optimalno, a ga med vožnjo nisem uspel ponovno prilagoditi razmeram na stezi. Motorji v razredu OK so zelo občutljivi na zunanje dejavnike, zato sem na dolgih ravninah izgubljal tudi po nekaj desetink v primerjavi s tekmeci. Za finalno vožnjo pa sva ga z motornim mehanikom tr uspela dobro nastaviti. Zato sem v finalu lahko napredoval kar za devet mest in sezono tako končal z zelo solidno uvrstitvijo.” Mimogrede lahko omenimo, da je Markov mehanik za motor oče nekdanjega in tudi bodočega dirkača formule 1 Alexa Albona. 

Z rezultati letošnje sezone je Mark zadovoljen, sploh po prestopu v višji razred OK, kjer bo nadaljeval kariero tudi prihodnje leto, čeravno ga sedanja ekipa Forza želi obdržati v svojih vrstah, se zanj še vedno potegujejo tudi pri ekipi DPK, ki nastopa pod okriljem Fernanda Alonsa. Dokončne odločitve Mark še ni sprejel, je pa seveda nadvse razveseljivo, da se je kljub mladim letom in manjši teži uspel dobro uveljaviti med precej starejšimi tekmeci. “Malo so mi v šali dejali, da potrebujem še 5 kilogramov teže in 5 centimetrov višine, pa bom idealen za dirke v razredu OK. Zdaj mi nadzorovanje tega dirkalnika vzame veliko moči, a prepričan sem, da bom kmalu napredoval tudi na tem področju,” optimistično zre v prihodnost Mark. 

Vendar pa se z zadnjo dirko sezone za Marka Kastelica še ni začel odmor. Nasprotno – kmalu se bodo na stezi v La Conci v Italiji začela obsežna testiranja, ki bodo trajala okoli dva tedna. Ta že veljajo kot priprava na prihodnjo sezono, ki se bo za Marka začela januarja prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here