Moštvo Renaulta je pred dnevi uradno potrdilo, da bo Fernando Alonso z Estebanom Oconom v letu 2021 tvoril njihov dirkaški par. Alonso, ki ima za seboj 314 dirk za Veliko nagrado, 32 zmag in 97 uvrstitev na zmagovalni oder, se moštvu pridružuje za naslednje sezone. Renaultov namen je moštvo razviti okrog dveh dopolnjujočih se dirkačev, združujoč izkušnje in mladost.

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Onstran niza minulih skupnih uspehov gre tudi za drzno vzajemno odločitev in projekt za pripravo prihodnosti. Njegovo poslanstvo bo, da ob Estebanu pomaga moštvu Renaulta v kar najboljših pogojih pripraviti vse za sezono 2022.”

25.09.2005 Sao Paulo, Brazilija: Fernando Alonso ob osvojitvi svojega prvega naslova svetovnega prvaka

Fernando Alonso: “Renault je moja družina, to so moji najljubši spomini v formuli 1, kjer sem osvojil oba naslova svetovnega prvaka, vendar zdaj zrem naprej. Z velikim zanosom in globokimi čustvi se vračam v moštvo, ki mi je dalo priložnost na začetku moje kariere, zdaj pa mi ponuja priložnost za vrnitev na najvišjo raven. Moja načela in ambicije so skladna s projektom moštva. Njihov napredek dosežen minulo zimo daje verodostojnost ciljem za sezono 2022 in vse svoje dirkaške izkušnje nameravam deliti z vsakim, od inženirjev do mehanikov in mojih moštvenih tovarišev. Moštvo hoče in ima sredstva za vrnitev na zmagovalne odre, prav tako pa tudi jaz.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here