To soboto se bo v Velenju vendarle dirkalo. Odločitve so se razveselili tako tekmovalci kot ostali ljubitelji slovenskega rallyja, za katere bo to – pa čeprav šele julija – prvi tekmovalni preizkus v letošnji sezoni.

Prireditev bo z le šestimi hitrostnimi preizkušnjami seveda “sprinterska”, a to nikakor ne okrne navdušenja pred pričetkom letošnje tekmovalne sezone. S tem se strinjata tudi Rok Turk in Blanka Kacin, ki bosta na letošnjem velenjskem rallyju vozila s startno številko 1.

“Čakanje je bilo res mučno, ampak zdaj smo pripravljeni, da se dirkanje končno prične. Poklon organizatorju velenjskega rallyja, ki si je prireditev upal izpeljati v teh negotovih časih. Odziv posadk je dober, zato lahko pričakujemo zanimivo dirko. Je pa rally v Velenju vedno znan po svoji nepredvidljivosti, pogosto tudi spremenljivih vremenskih pogojih, kar pomeni, da moraš imeti za dober rezultat tudi nekaj sreče,” je po prihodu v Šaleško dolino dejal Rok Turk.

Skupaj s sovoznico Blanko Kacin bosta letos napadala svojo četrto zmago na Rallyju Velenje, kar pomeni, da bi se na vrhu “večne lestvice” velenjskih zmagovalcev izenačila z legendarnim slovenskim dirkačem Branetom Küzmičem. Slednji je tu kraljeval v 80. letih prejšnjega stoletja.

Posadka bo še naprej nastopala v vrhunskem Hyundaijevem dirkalniku i20 skupine R5, s katerim je v sezoni 2019 osvojila svoj tretji zaporedni naslov državnih prvakov. Letos bosta lovila četrtega zaporednega, kar je dosežek, ki v Sloveniji ni uspel še nikomur.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here