Foto: Formula 1

Vse je kazalo na novo prepričljivo dvojno zmago Mercedesa, a se je (skoraj popolnoma) zalomilo.

Oba dirkača (letos črno obarvanih) srebrnih puščic sta dirkala na strategiji enega postanka v boksih, kar je pomenilo, da so bile njune pnevmatike na koncu dirke popolnoma iztrošene. Dva kroga pred koncem je eno tako razneslo takrat drugouvrščenemu Valtteriju Bottasu, ki je zaradi velike izgube časa padel izven uvrstitev med dobitnike točk.

Skoraj neverjetno se je zdelo, da bi se kaj podobnega utegnilo primeriti tudi prepričljivo vodilnemu Lewisu Hamiltonu. Pa vendar. V zadnjem krogu je Britanec doživel enako zgodbo kot Bottas, a mu je uspelo počasi po le treh polnih pnevmatikah prekrižariti do zmage.

https://twitter.com/i/status/1289951710602039297

To dejstvo gre predvsem na račun Verstappnovega postanka v boksih dva kroga pred koncem dirke. Nizozemec ni imel kaj izgubiti, zato je v želji po najhitrejšem krogu nadel sveže pnevmatike. Izguba ob dodatnem postanku ga je na koncu stala celo zmage, saj se mu je ta ob lovljenju Hamiltona izmuznila za zgolj nekaj sekund. No, kljub vsemu pa je vknjižil končno drugo mesto in dodatno točko za najhitrejši krog.

Tretje mesto je na koncu nekoliko nepričakovano osvojil Charles Leclerc za Ferrari, četrto pa Daniel Ricciardo za Renault, ki je pridobil dodatno mesto tudi na račun Carlosa Sainza (McLaren), ki mu je prav tako razneslo pnevmatiko v izdihljajih dirke.

Ljubitelji F1 so se veselili tudi povratka Nica Hulkenberga, ki je zamenjal Sergia Pereza (okužba z novim koronavirusom). A Nemcu tudi tokrat sreča ni bila naklonjena, saj ga je že pred startom izdal Mercedesov motor njegovega Racing Pointa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here