Moštvo Renault F1 potrjuje, da se bo v letu 2020 Francoz Esteban Ocon pridružil Danielu Ricciardu. Podpisal je pogodbo za 2 leti.

22-letni Esteban Ocon iz Normandije je pri Renaultu in Enstonu je že dobro poznan, saj je bil Renaultov rezervni dirkač leta 2016 in pred tem udeleženec Lotusovega programa za razvoj mladih dirkačev.

Ocon je imel svoj prvi nastop v formuli 1 sredi sezone 2016 z moštvom Manor, leta 2017 pa se je preselil v moštvo Force India. V svoji prvi polni sezoni v tem dirkaškem razredu je osvojil 87 točk in osmo mesto v skupni razvrstitvi dirkačev. V letu 2018 je Ocon k svoji bilanci v F1 dodal novih 49 točk, nato pa je v letu 2019 postal rezervni dirkač moštva Mercedes.

Že v zgodnejšem delu Oconovega življenjepisa je nemalo uspehov v nižjih tekmovalnih razredih: prvak serije GP3 leta 2015, evropski prvak formule 3 FIA leta 2014 in mnoge zmage v dirkah formule Renault.

Oconov prihod v Renault pomeni, da vsaj za zdaj brez vozniškega sedeža ostaja Nico Hulkenberg. Večina govoric se nanaša na prestop tega nemškega dirkača v hitrorastočo električno serijo – Formulo E.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here