Francoski dirkač Goeffrey Schatz (Norma M20 FC) je na sobotnih treningih nekoliko presenetljivo postavil najboljši čas in ugnal oba glavna konkurenta za evropski naslov, Simoneja Faggiolija (Norma M20 FC) in Christiana Merlija (Osella FA 30).

CELOTNI REZULTATI

Čeprav gre v primeru Schatza za enega najboljših gorskih dirkačev v Evropi, pa vseeno nismo pričakovali, da bi bil lahko Francoz že takoj ob svojem debiju v Ilirski Bistrici najhitrejši na treningih. Na to po prvih dveh sobotnih vožnjah niti ni kazalo, saj sta se Merli in Faggioli že takoj močno odlepila od konkurence.

A Schatz je v tretje prikazal izjemno vožnjo in dosegel čas 2:00,611, ki je bila za slabi dve desetinki hitrejša od najboljše Faggiolijeve in še slabo sekundo od najboljše Merlijeve. Faggiolijev rekord tekmovalne proge 1:59,558 iz leta 2017 za zdaj ostaja, a se to že jutri v primeru ugodnih vremenskih pogojev utegne spremeniti.

Najhitrejši slovenski dirkač je bil Vladimir Stankovič (Norma M20 F), skupno na 30. mestu in prvem v skupini CN. V generalni razvrstitvi državnega prvenstva po treningih najbolje kaže Radu Raspetu (Audi R8 GT3), ki je dan zaključil s 3,4 sekunde prednosti pred zmagovalcem GHD Lučine Jankom Čebronom (Mitsibishi Lancer EVO IX). Tretji je bil Gregor Vouk (Subaru Impreza) z 9 sekundami zaostanka.

Po divizijah slovenskega DP so bili danes najhitrejši Aleksander Buh (div. 1), Matevž Čuden (div. 2), Vladimir Stankovič (div. 3), Janko Čebron (div. 4) in Urban Jelovčan (div. 5/Twingo cup).

Žal se na startu kljub prijavam niso pojavili Milan Bubnič ter brata Zajelšnik. Skupno je s treningi danes uspešno zaključil 201 voznik.

Prva izmed dveh jutrišnjih voženj se bo pričela ob 8.30.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here