V letošnji korona-sezoni Formule 1 smo se že navadili na sprotne odločitve dodajanja novih dirk. No, zadnje tri so nas vsekakor navdušile.

Kot vse kaže bomo letos videli le malo (če sploh) dirk izven Evrope in to je očitno priložnost za nekatera tradicionalna dirkališča. Tako se na koledar vračata italijanska Imola in nemški Nürburgring. Tretja novost v koledarju je dirkališče v Portimau na Portugalskem, kjer bo kraljica avtošporta gostovala sploh prvič.

Ljubitelji Formule 1 si lahko od nadaljevanja sezone veliko obetajo. Imola, ki je v zgodovini gostila številne spektakularne dirke, se vrača po letu 2006. Zadnji, ki je slavil na tem legendarnem dirkališču je prav Michael Schumacher s Ferrarijem, tedaj pred Fernandom Alonsom v Renaultu in Juanom Pablom Montoyo v McLarnu. “Schumi” je s sedmimi zmagami tu tudi najuspešnejši dirkač. Kot zanimivost: Najuspešnejši dirkač zadnjega obdobja, Lewis Hamilton, tukaj v Formuli 1 še ni dirkal.

Tudi Nürburgring se vrača po kar dolgem postu. Zadnjič je dirko gostil leta 2013, ko je zmagal tedaj dominantni Sebastian Vettel v Red Bullovem dirkalniku pred Kimijem Raikkonenom in Romainom Grosejanom v Lotusih. Letošnja prireditev na tem dirkališču se ne bo imenovala VN Nemčije, pač pa VN Eifla.

Tretjo novost pa predstavlja VN Portugalske na dirkališču v Portimau. Gre za popolno novost, saj je nekdanja preizkušnja za VN Portugalske potekala na dirkališču v Estorilu. Gre za razmeroma novo dirkališče, ki je bilo dokončano leta 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here