Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Na dirkališču Red Bull Ring v Avstriji se je vendarle pričela sezona 2020 za dirkače Formule 1. Danes sta bila prvič letos na sporedu dva prosta treninga.

Da bi poskušali ustvariti nekoliko bolj jasno sliko, komu bo šlo ta vikend najbolje, smo dosežke dirkačev in ekip na treningih točkovno ovrednotili, kot bi šlo za dve posamezni dirki. Dobili smo naslednjo lestvico:

Dirkači:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes – 50
 2. Valtteri Bottas, Mercedes – 36
 3. Sergio Perez, Racing Point – 25
 4. Max Verstappen, Red Bull – 19
 5. Daniel Ricciardo, Renault – 14
 6. Carlos Sainz, McLaren – 13
 7. Lando Norris, McLaren – 13
 8. Sebastian Vettel, Ferrari – 12
 9. Alexander Albon, Red Bull – 6
 10. Lance Stroll, Racing Point – 6
 11. Charles Leclerc, Ferrari – 3
 12. Kevin Magnussen, Haas – 2

Ekipe:

 1. Mercedes – 86
 2. Racing Point – 31
 3. McLaren – 26
 4. Red Bull – 25
 5. Ferrari – 15
 6. Renault – 14
 7. Haas – 2

ČASI prvih dveh treningov

Verjetno ni težko ugotoviti, da je lanski prvak – ekipa Mercedesa – dominirala na obeh treningih. Obakrat je bil najhitrejši Hamilton, sledil pa mu je Bottas. Pomemben podatek je tudi, da je bil Hamilton na obeh treningih vsaj 6 desetink sekunde pred najbližjim zasledovalcem iz kakšne druge ekipe.

No, če na vrhu ni pričakovati sprememb, pa lahko pričakujemo zanimive boje skozi celotno nadaljevanje startne vrste. Pričakovano je velik korak naprej naredila ekipa Racing Point, ki ji mnogi očitajo kopiranje lanskega dirkalnika Mercedesa. Mehičan Sergio Perez bi na naši “virtualni” lestvici zaključil celo na tretjem mestu – pred Maxom Verstappnom. Poleg slednjega so dobro formo prikazali še Daniel Ricciardo (Renault) in oba dirkača McLarna.

Že res, da ta “poraz” nikakor ni usoden, pa vendar imamo tudi “poražence” prostih treningov. To sta zagotovo oba dirkača Ferrarija. Vettel je sicer uspel priti do enega četrtega mesta, a to zagotovo ni dovolj za lani drugouvrščeno ekipo prvenstva.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here